IHOP

Rubriken kanske kommer förvirra er lite. Den står inte för ihop, alltså tillsammans, utan det är en förkortning av International House Of Pancakes (IHOP). Det är en snabbmatsrestaurang vars specialitet är just pannkakor. Det är inte någon fin restaurang så därför är ju inte kvaliteten så jättehög för den delen heller, men strunt i det.

 

Varför jag skriver ett litet inlägg om det är för att jag och Emilia var där igår och åt lunch. Jag har kört förbi det några gånger och blivit lite sugen på att testa det, men det har inte blivit så förens igår då.

 

 

Tidigare har jag inte kunnat äta pannkakor för jag har fått ont i magen. Jag vet inte varför. Jag är ju inte allergisk mot någon av ingredienserna, så det borde ju funka men det har det inte gjort. Sedan så har jag heller inte tyckt att det har varit så speciellt gott, så jag har inte saknat det på något sätt. Däremot kan jag ju inte bo i USA under ett års tid utan att ha ätit de amerikanska pannkakorna. Igår var det därför upp till bevis för att se om min mage klarade av dem, och förvånansvärt nog så gick det ganska bra. Inte så mycket magont. Det kanske till och med blir så att jag testar en gång till, och varför inte då till frukost någon morgon när man har mycket tid, vilket jag har väldigt ofta. För de flesta amerikanare är pannkakor och våfflor frukostmat, och inget annat. Dottern tittade konstigt på mig en kväll när jag förslog att de kunde göra våfflor till kvällsmat.

 

När jag och Emilia satt och kollade igenom menyn, hittade vi ett svenskt alternativ. Crepes (jag skulle tro att det är vanliga tunna pannkakor) med lingonsylt, men jag skulle ju ha amerikanska pannkakor. För mig blev det fullkornspannkakor med inbakade blåbär som serverades tillsammans med banan och ägg, men jag bytte ut äggen mot keso. Mycket goare enligt mig. Dessutom bad jag om att få lite blåbärssylt till. Det var inte det godaste jag har ätit, men det var inte så tokigt ändå. Emilia beställde mer klassiska amerikanska pannkakor med en liten gräddklick som var täckta med blåbärssylt.

 

 

 

När jag var och hämtade dottern igår ifrån skolan, för hon behövde till tandspecialisten, berättade jag för henne att jag hade varit på IHOP och ätit pannkakor. Hennes reaktion var ungefär ”Har du varit på IHOP? Det är inget bra ställe. Dessutom är inte deras pannkakor så goda”. Nehe, där ser man. Det fanns tydligen ett kafé som hete Mimi’s Café som hade mycket bättre, så jag får väl testa det någon annan gång. Det var lite ”tråkigt” att äta dem, för efter ett tag var man ganska trött på dem. Jag vet inte om det är så överhuvudtaget när det kommer till mig och äta amerikanska pannkakor, eller om det är så för att det var just på det stället och att de inte har så hög klass. Det kanske inte är en sådan dum idé att testa något annat ställe ändå. Aja, jag har i alla fall gjort min amerikanska pannkaksdebut.

 

 

I'll see you soon then


Kommentarer
Postat av: mikkis

that is was I call pancakes! herregud vilket sylt och gräddberg!! haha

2010-09-30 @ 12:25:56
URL: http://whatalife.blogg.se/
Postat av: nana

Det är vad jag kallar amerikanskt. Mycket av allt.

2010-09-30 @ 16:28:06
URL: http://nanabjornberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0