Sivans Osthandel

 
 
Mitt ute på den svenska vackra landsbygden, utmed en grusväg, ligger Sivans Osthandel - ett smultronställe utan dess like! Hit styrde jag, Malin och Mille bilen en solig sommardag i juni. Det var Malin som hade hört talas om ett det här stället, mitt ute i ingenstans, som serverade en gudomligt god ostbricka för 100 svenska riksdaler - och OM hon hade hört rätt! Inte ett moln skymtades på himlen och vi slog oss ner med var sin bricka i den gassande solen. 
 
 
Förutom kafé, driver dem en lanthandel där du kan köpa ost, deras hembakade bröd och knäckeböd samt diverse små goda saker. För att inte tala om deras himmelska praliner! 
 
Visst älskar man den lantliga inredningen, men ändå med en touch av en rustik känsla! 
 
 
Här hade jag kunnat handla för en hel kappsäck!
 
Allt här i korgen bakar dem själva - underbart!
 
Ost, ost, ost - för jävla gott helt enkelt!
 
Älskade fina vänner, Mille och Malin. 
 
Hit kommer jag återvända nästa sommar igen, för det är verkligen ett smultronställe. En perfektsommarutflykt tillsammans med dina nära och kära - och för min del tillsammans med två av mina absolut närmsta vänner. 
 

Söndagshäng en vacker vinterdag

 
Söndagar alltså, vilka härliga dagar! Du har kanske inte så mycket planerat men vill ändå göra det bästa av dagen. Jag och Lea var själv hemma så vi tog en cykeltur. En inte så lång sådan, men vi var ute ett bra tag. Hittar man blommor och vattenpölar kan man underhålla sig ett bra tag...
 
Åh hej vad det går!
 
Blomsterflicka
 
Vatten är kul
 
Konstigt att detta kallas för vinter. Ena dagen har vi 20 grader och sol (superskönt), andra dagen öser regnet ner och man vill inget annat än att krypa upp i soffan med en mysig filt, tända ljus och titta på favoritfilmen. Jag passar på att njuta.
 

Tre generationer i härliga Barcelona

 
I början av april var jag, mamma och mormor nere i Barcelona på en långweekend. Vi hyrde en lägenhet som låg ett stenkast ifrån "La Rambla" - stadens huvudgata. Vilken helg vi hade! Min allra allra äldsta vän, Mikaela, pluggade där nere under en period och jag var bara tvungen att åka ner och hälsa på henne. 
 
Helgen bestod av att strosa runt överallt. Eller rättare sagt, vi vandrade runt för att få se så mycket som möjligt till fots. Jag tycker att du upplever staden på bästa sätt till fots, än om du åker bil eller buss. Staden är också väldigt gåvänlig så var inte rädd för att bara vandra runt. Vi klarade oss bra på en vanlig karta.
 
Maten i Barcelona kan man bara älska! Du behöver heller inte betala skjortan för att få bra tapas. Om du sedan går upp en bit i pris, till lite mer lyxigare tapas, får du en smakupplevelse du sent kommer glömma! 
 
Sevärdigheter/aktiviteter du inte får missa:
- La Sagrada Familia: kyrkan som de byggt på i över 100 år men som ännu inte är klar. Vi bokade en "guidead" tur som jag verkligen rekommenderar. Hur bra som helst! Kyrkan finansieras med hjälp av dina pengar. 
- La Boqueria Market: en matmarknad mitt på La Rambla där du kan vandra runt i flera timmar! Är du matglad kommer du älska detta stället. Köp med dig lite färsk frukt, grönt eller lite nötter och ta med dig ner till hamnen. 
- Vandra runt bland de äldre stadsdelarna och slå er ner för lite cava eller vin i solen tillsammans med lite tapas. Mickan mött upp oss vid Passeig del Born - en gata du absolut INTE får missa! 
- Hamnen: köp med er något gott och slå er ner på en bänk nere i hamnen. Eller så gör ni det enkelt och köper ni en crêpe ifrån ett stånd där nere. 
- Utkiksplats: försök ta er upp en bit i Barcelona så att ni kommer upp och har utsikt över hela staden. Vi vandrade upp till Olympiabyn och såg hur långt som helst! 
 
The one and only Mikaela
La Sagrada Familia 
 
La Boqueria

 
Mormor
 
Mamma
 
Passeig del Born

 
Hamnen
 
Street artist "aka" Såpbubblare
 
Tre generationer tackar och niger
 
 
 
Till Barcelona kommer jag resa igen! Fast då kommer jag nog ENDAST åka dit för att pimpla cava och vin och äta tapas i mängder... 
 
 
 

G'day mate!

 
Äntligen är jag på plats här nere i East Fremantle, Perth! Som jag väntat på detta.. Jag är här nere hos en svensk familj och "jobbar" (ser det mer som att vara en del av familjen och bara hjälpa till) som au pair åt deras lillfisa på tre år. Efter lite mer än tre år på samma ruta, var det dags att göra något nytt. Ulricehamn har väl kanske inte så jättemycket att erbjuda.. 
 
Hur länge ska jag vara här då? Ja du, det får vi se lite. Har ett visum som gäller ett år, så något kring där. Har egentligen inte så mycket förväntningar eller förhoppningar när det kommer till den här tiden, mer än att jag ska ha ett gött liv och njuta av allt! Efter några bara några dagar här tvivlar jag inte på det! 
 
Det har varit full rulle sedan jag kom hit i fredags kväll. Hunnit med en mat- och vinmässa, pickninck på stranden tillsammans med en annan familj, farmers market, ett glas vin på den lokala båtklubben (ej så exklusiv), grillkväll med ytterligare en familj, jobb och nu igår fixade jag även ett gymkort. Som sagt, fullt ös men det är ju lite min grej med. 
 
Mat- och vinmässa 
 
 
 
Farmers Market
 
 
Lea
 
Cheers mate!

RSS 2.0