Dagar som dessa

 
Dagar som dessa gör att det känns lite extra tungt och tråkigt att lämna denna underbara plats. Herregud vad jag trivs! Detta känns som mitt hem men nu börjar det dra ihop sig. En månad kvar idag för att vara exakt! Inte direkt för att jag räknar ner eller så...
 
När jag får mysa med lillfisan vid floden.
 
 
När jag får möta upp mina tjejer för en utomhusbio och vi kurar ihop oss under våra filtar. 
 
När jag får spendera kvällen och natten ute med tjejerna och vi har förbannat roligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

37 dagar

 
Om 37 dagar är det dags för mig att avsluta denna fina tid här i Perth och påbörja mitt nya äventyr - östkusten. Jag har sagt det förut, men det känns konstigt. Det är blandade känslor, men på ett sätt känner jag mig ganska "klar". Det är dags för något nytt nu. Jag vet att detta kommer bli helt fantastiskt, för jag ska få dela detta äventyr med min resekompis Jossan. Vi har varit i Melbourne och Sydney tillsammans så det känns extra roligt att jag får dela även denna resa med henne. Förhoppningsvis kommer vi även möta upp Klara och Agnes som är ute och reser med några vänner hemifrån. Filippa ska antagligen göra farmwork i Cairns så det blir ju perfekt för oss. Det är nämligen där vi har tänkt avsluta så då kan vi umgås lite där. 
 
 
Herregud det är alltså bara 37 dagar kvar! Jag borde kanske börja packa...? Haha, eller så gör jag precis som vanligt och väntar med det in i sista stund. Men ja, jag har en del saker att ta tag i nu; gymkort ska sägas upp, bankkort likaså, behöver fixa mobilen, köpa resväska, handla bra-att-ha-grejer och så vidare.
 
It's the final countdown!

Det senaste

 
Tänkte att jag skulle sammanfatta lite kort vad som har hänt sedan familjen åkte hem. Ja, det känns fortfarande lite overkligt att dem har varit här...! Vadå? Nej, dem kan inte har varit här i Perth - men det har dem bannemej! 
 
Vi har hittat en ny bar att lägga till i favoritlistan; Print Hall. Den ligger mitt i stans business center och det är ganska mycker folk just därifrån som "hänger" här, men det gillar vi! Välklädda om inte annat. 
 
3/5 av Svennebananligan. Blonda är vi allihopa, allihopa, allihopa!
 
 
Lillfisan har haft kalas nere vid floden - så mysigt!
 
Jag och Jossan har hängt med tjejerna nere vid stranden. 
 
Ätit supergod indisk mat i Subiaco- SÅ JÄVLA GOTT! 
 
Tagit selfie med knaskatten. 
 
Igår var det dags för ingen mindre än vår alldeles fina Klara att fylla 20 år - Systemet! Vi möttes upp inne på Gordon St Garage inne i stan för en brunch efter en kväll ute i stan. Vi beställde in massor med gott och njöt av att prata om kvällens alla händeleser... Jag passade även på att fota lite - INREDNING! 
 
När vi sedan alla var proppmätta gick vi över till Water Town som är en outlet i Perth. Vi strosade runt ett tag. Bland annat spenderade vi ett bra tag inne på friluftsbutiken Kathmandu och planerade vilka inköp vi skulle behöva göra inför vår framtida vandring. Vi köpte sedan med oss lunch och satte oss i en park och bara njöt! 
 
 
Tänk er detta i sommarstugen/uteköket i skärgården...
 
Det är visst tufft att fylla 20 år...
 

Idag är det den 16:e mars och ansökan till högskolor/universistet öppnar idag. Det är väldigt mycket tankar kring detta ämne; upp och ner och hit och dit. Ibland vet jag varken ut eller in, men nu tror jag vet vad jag ska söka, ska bara komma på i vilken ording nu samt vilka orter. 

Perth

 
I början av min tid här i Perth kunde jag verkligen INTE förstå varför alla som bodde här älskade Perth så himla mycket...?! Jag förstod inte vad det var som var så speciellt med själva staden och dess förorter. Varför ville dem bo här?! De som inte var härifrån men som hade bosatt sig här, sa att det var kärlek vid första ögonkast. Yeah right?! Det höll jag verkligen INTE med om! HUR?!
 
För några veckor sedan, efter att jag och Jossan först hade varit i Melbourne och sedan Sydney, ville jag flytta dit. Framförallt till Melbourne. Städerna hade så mycket mer att erbjuda. Tyckte jag. I alla fall då. Nu, några veckor sedan, har jag ändrat uppfattning. HELT OCH HÅLLET! Jag älskar Perth! Jag skulle absolut kunna tänka mig att bo här, om det inte hade varit för att solen är så stark. Det mesta finns här. Jag älskar livsstilen människorna har här. Den är så avslappnad, härlig och enkel. Ibland kanske lite för avslappnad. Men hellre det än tvärtom. Perth känns som hemma. Det är kärlek. Det tog kanske ett tag, men det är kärlek. 
 
 
Människor pratar ofta om just skylines; att Londons, New Yorks eller någon annan cool stad har så häftig skyline. Perths är inte dålig den heller! Speciellt inte när jag får möta upp mina tjejer på picknick i Kings Park, prata om livet (bland annat vad våra framtida barn ska heta...) och får ha den här vackra utsikten. Det är i stunder som dessa som jag känner att jag inte vill att det ska ta slut. Jag vill stanna tiden. 

Blond 2.0

 
Efter två veckors semester med Björnligan, då vi så gott som har varit ute hela dagarna, har resulterat i att mitt hår har blivit väldigt väldigt väldigt blondt! Det bleks otroligt fort i solen! Det är nästan vitt på vissa ställen... Tur att jag har färgat mina ögonbryn i alla fall så att jag inte försvinner helt bland det blonda barret...
 

Räkskiva a la Australien

 
I lördags blev vi bjudna på räkskiva upp till Scarborough. Ellinor och Isabell hade tänkt ha kräftskiva, men det fanns tyvärr inga på IKEA., så det fick blir räkor istället. Dem hade verkligen gått in för det så himla bra! Köpt svensk mat på IKEA, dukat fint på deras bakgård samt köpt fulsnygga hattar som vi var tvungna att ha på oss under hela kvällen. 
 
Kvällen fick en liten knäpp avvikning då varmvattensröret till handfatet i badrummet gick sönder. Helt plötsligt började det spruta massa kokhett vatten. Vi springer över till grannen för att få hjälp. (Vi tog av oss hattarna innan...). Han springer in och ut och försöker hitta "vattenbrytaren" som vi sedan själva hittar. Haha! Herregud! Väldigt typiskt!
 
 
Räkor, ägghalvor, gravad lax, potatis, sill, romröra, baguette, ost, kex och frukt - SVENSKT!
 
 
Jossan och Klara
 
Agnes
 
Filippa
 
 
Tillsammans med Isabell och Lina.
 
Ellinor
 
Tack snälla ni tjejer för allt.

Den sista måltiden på världens bästa frukostställe

 
Syrran kom med en fantastiskt bra förslag. Hon ville att den sista frukosten skulle ätas på Bib&Tucker. Ingen av oss röstade mot det förslaget. Speciellt inte då det faktiskt är världens bästa frukostställe. Schysst mat, cool inredning, supertrevlig personal och världens bästa läge. Som gjort för succé!
 
 
Älskar inredningen!
 
 
Vi hade lyxen att få ställets bästa bord med den finaste utsikten. 
 
Buttermilk and banana pancakes with salted caramel, pecan and Tasmanian double cream - GUDOMLIGT!

Penguin Island

 
Vi ville hinna med en sista utflykt/aktivitet innan la familia skulle åka hem. En bit nedanför Perth finns det en liten ö som heter Penguin Island. Du kan antingen ta en liten färja över eller så traskar du över. Det är väldigt grundt! Vi hade en hel grejer att släpa på; mat, badväskor, kameror med mera, så vi tog färjan. Två röda senare var vi framme. 
 
Det är en väldigt liten ö som du går runt på kanske 15 minuter. För en herrans massa år sedan var detta fastland men ikke längre. På ön finns det vilda, pyttesmå pingviner. Tyvärr såg inte jag några vilda, men mamma tror att hon såg en. Väl ute på Penguin Island har dem som ett litet center där dem har några pingviner i "fångenskap" som du kan betala för att få se när dem blir matade. Det kostade 8 dollar extra så vi struntade i det, men vi var fula att smita in när ingen såg. Syrran var ännu fulare för hon tog lite kort på dem med. Tack Lisa! 
 
 
 
 
De hade inte ens soptunnor där ute... De värnar verkligen och djur- och växtriket. 
 
På upptäcksfärd.
 
Till vänster - fastland. Till höger - Penguin Island. Det ljusa området du ser på havet är där du kan gå emellan. 
 
 
 
Påminner lite om raukarna på Gotland. 
 
 
Vi vandrade barfota utmed stranden, njöt av livet, tog lite foton, plockade snäckor. 
 
Sjöbborre. 
 
 
 
Vi vandrade som sagt runt ön och tog lite fina kort. Vi åt lite lunch innan vi lade oss på stranden och njöt av dem sista soltimmarna för den här underbara tiden! Vi tog färjan tillbaka till fastlandet, styrde bilen mot Fremantle igen, packade, tog en öl här hemma hos My och Christoffer innan kvällen avslutades med lite mexikanskt. Underbart med kort!

4 år!

 
Idag fyller den här lillfisan hela fyra år! Hon är fantastisk på alla sätt och vis, den här unga damen. Hon har verkligen lyckats "nästla" sig in i mitt hjärta. Ibland förstår jag verkligen inte hur jag ska kunna "lämna" dig. Speciellt inte när du kastar dig om halsen på mig och jag får en sådan där bamsekram. 
 
 
Puss på dig Lea!

För en vecka sedan

 
För en vecka sedan strosade vi runt Fremantle Market.
 
För en vecka sedan strosade vi runt uppe i Hillarys. 
 
 
För en vecka sedan smörjde vi in varandra tusen gånger om dagen.
 
För en vecka sedan låg vi på Cottesloe Beach med en fantastisk bok. 
 
Tiden går alldeles för fort!

Tre dagar i lyx

 
Björnligan hade väl kanske inte så många krav på sina resa här nere, men ett som dem hade var att vi skulle åka söderut till Margaret River. Jag är inte den som bangar, självklart ville jag följa med på en sådan härlig "utflykt". 
 
Efter några timmar i bilen en vanlig onsdag, en och en annan kissepaus samt en snabblunch på Donken anlände vi ner till Margaret River. Mamma hade bokat en jättefin lägenhet som hörde till Margarets Beach Resort. Det ligger en liten bit utanför själva "byn", men oj oj oj vad fint det var! Vi lämnade bagaget och tog sedan bilen in till Margaret River för lite handling inför kvällens middag. 
 
Onsdagskvällen bestod av lite lattjolajban i solnedgången, supergod mat och gott vin, yatzy samt ett väldigt trevligt sällskap. 
 
 
 
Fick njuta av solnedgången ifrån vår balkong...
 
Efter en jobbig löptur, frukost hemma gav vi oss iväg för en supertrevlig dag. Jag hade märkt ut några olika ställen som vi skulle hinna med att besöka, samt några nya. Första stoppet var Vasse Felix - en vingård i hög klass! Där smakade vi på fantastiskt goda viner (för er som inte visste det är det gratis...). Ett väldigt gott bubbel fick följa med oss hem. Dessutm fick vi smaka på ett 90 dollarsvin som inte var att leka med. Tur att jag har sådana bra föräldrar som inser att det verkligen var värt att lägga pengarna på det och därför köpte dem den också... 
 
Vasse Felix
 
 
Schysst inredning på toaletterna. 
 
Syrran som är ett chokladmonster utan dess like, bestämde att nästa stopp var Gabriels Chocolate. Ett mysigt litet ställe med väldigt trevlig personal. Chokladen vi fick smaka på gick inte av för hacker heller! 
 
Gabriels Chocolate
 
Så vackert. Så grönt. Så lummigt. 
 
Nästa stopp var på ett av mina favoritställen, nämligen Vasse Virgin. Det är en olivodling som har allt möjligt i sin gårdsbutik; tvålar, kropp- och hudprodukter, olivoljor, oliver, tapenader med mera. Det fanns en hel del gott att smaka på, det kan jag lova!
 
Vasse Virgin
 
 
Kärlek
 
Jag tog med familjen ner till Yallingup Reef för att visa dem hur otroligt vackert det är där nere. Vi började allt bli lite småhungriga så vi tog en snabbis och sedan var det lunchdags i Dunsborough. 
 
Yallingup Reef
 
Så små och söta. 
 
Efter en ganska intensiv dag med många trevliga besök på diverse olika ställen avslutade vi kvällen hemma med en supergod laxpasta och ett glas bubbel. En förbannat fin dag!
 
Jag och den övriga delen av Björnligan har inte riktigt samma dygnsrytm. Jag vaknar tidigt och vill gärna kicka igång dagen så fort som möjilgt, men riktigt så funkar inte dem andra. Innan dem andra hade vaknat på fredagen gav jag mig ut på en liten promenad och passade även på att fota lite i området där vi bodde. Otroligt vackert! Kändes nästan lite som att här hade jag kunnat stanna i en evighet...
 
Promenad till den här utsikten. Nästan som att promenera utmed Åsunden hemma i Ulricehamn...
 
Efter frukosten packade vi ihop allt, lastade bilen och svängde förbi Surfers Point för att fota lite, men mest bara njuta av hur vackert det är.
 
Surfers Point
 
Syrran har alltid kameran nära till hands. Eftersom hon så gott som vägrar vara med på kort får jag passa på när hon själv är upptagen med att fota. 
 
 
Andra stopp blev på Laurance. Det är också en vingård, lite franskinspirerad, som har sin provsmakning i deras restaurang. Vi var där lagom i tid till att dem öppnade, men det var inte någon som var så sugen på att dricka vin, så vi gick mest bara runt och tittade. 
 
Laurance
Giter jag mig i Australien vill jag ha min middag just här på Laurance. Jag vill ha ett sommarbröllop där jag ska gå ner för stentrappan, klädd i vitt innan jag möter mannen i mitt liv och tar hans hand. Jag förstår verkligen att det är väldigt populärt att ha sitt bröllop här med tanke på hur fint det är.
 
Bilen brummade vidare mot en ny vingård som hette Happs. Mamma hade sett detta på en broschyr och ville verkligen dit. Det låg väldigt mysigt, mitt ute i skogen, i en grön oas. Dem hade 37 olika viner att smaka på men vi nöjde oss med tre... 
 
Happs
 
 
Vi hade sett ytterligare en broschyr ifrån ett ställe som hette BushShack Brewery som ksulle vara ett lite hippare ölbryggeri som försökte använda sig av återvunnit material och så vidare. Det låg mitt ute i ingenstans (vi missade till och med ställer när jag körde förbi första gången) och det var lite halvschabbigt, men det var väl deras grej. Roligt var att dem hade väldigt många olika öl, speciellt smaksatta. Vi delade på en ölbricka där vi bland annat smakade på chiliöl, chokladöl och citronöl.
 
BuschShack Brewery
 
 
Vi gjorde ett snabbstopp på vackra Wise. Det är en otroligt fin utsikt härifrån men jag föll för utemöblerna!
 
Vi lunchade på Eagle Bay - inte dåligt fint här heller.
 
Det allra allra sista stoppet för denna resa gjordes vid Bunker Bay. Det är en av dem finaste stränderna jag någonsin skådat! Tyvärr hann vi inte bada, klockan rann iväg, men jag ville bara visa dem den här stranden. PARADIS. 
 
Bunker Bay
 
 
Vi hade tre fantastiska dagar tillsammans nere i Margaret River. Jag hade gärna stannat längre, och det vet jag också att det är jag inte ensam om att tycka. Vi fick också se massor med kängurus. Tur för mig. Jag som har varit nere två gånger tidigare men inte lyckats se någon, flrutom en som låg död vid sidan av vägen...
 

The amazing Rottnest Island

 
Förra veckan tog vi, Björnligan, färjan ut till en ö som heter Rottnest Island. Jag har bara hört gott om detta resmål sedan jag flyttade hit till Perth och har alltid tänkt att jag ska åka dit, men det har bara inte blivit av. Sedan när det dessutom blev klart att Björnlligan skulle komma hit sparade jag denna trip tills nu så vi kunde göra den tillsammans. 
 
Vi hade packat matsäcken med goda frukostmackor som vi njöt av så fort vi kommer över till ön. Tänk att få äta frukost till den här utsikten varje morgon...
 
På Rottnest finns det inga bilar. Självklart finns det vissa undantag, som till exempel ambulans, men annars är det bilfritt. Så det enda sättet att ta sig runt på ön är antingen med cykel eller så kan du åka deras turistbuss. Det bästa sättet att ta sig runt är just med cyklar för då kan du stanna precis när du vill. Det finns otroligt fina badstränder... Så efter mycket om och men, speciellt ifrån syrran, gav vi oss iväg. Snygga som faaaan i våra cykelhjälmar (lag på det här).
 
 
Daddy Cool 
 
 
Efter att ha cyklat en bit var det äntligen dags för ett dopp i det blå! Så svalkande och så skönt! Jag passade även på att snorkla runt i reven bland alla fina fiskar. 
 
 
 
P.A.R.A.D.I.S
 
Vi trampade vidare - backe upp och backe ner. Svetten rann men ack så härligt!
 
Åt lunch till den här fantastiska utsikten. Snacka om lunch with THE view!
 
Tiden började rinna iväg och det var dags att börja bege sig tillbaka mot färjan. Jag passade på att stanna lite tiitt som tätt bara för att få lite goa bilder på Björnligan. Självklart var jag snabb som blixten på att cykla ikapp dem!
 
Rottnest Island har fått sitt namn ifrån en viss typ av djur som lever där ute, nämligen quokkan - råttornas näste. Det är ett pungdjur i familjen kängurudjur och den enda arten i sitt släkte. Jag tycker att dem ser ut att vara en blanding mellan råttor och kängurus. Vi tog ner lite gröna blad ifrån träden och matade dem. 
 
Så söta!
 
Tack för en fantastisk tripp Rottnest Island. Du är fantastisk på alla sätt och vis. 
 
 

Tack för allt<3

 
Nu befinner sig 4/5 av Björnligan uppe i luften igen. Lika fort som dem kom, åkte dem. Det känns lite tomt och konstigt att dem inte är kvar, men herregud vad bra vi har haft det! Tack snälla ni för att ni tog er ner hit och hälsade på mig. Jag älskar er! 
 
 
Ses snart!

RSS 2.0