Australia Day

 
Igår, måndagen den 26:e januari, var det Australiens nationaldag. Detta är en av de största dagarna på året för alla australienare. De firar detta från tidig morgon till sent in på småtimmarna. Det är flaggor överallt och de flesta, så gott som alla, är väldigt patriotiska av sig. Lite skillnad från oss svenskar när vi firar vår nationaldag. Även om jag kanske hade lite för höga förväntingar på denna dag och att vi kanske heller inte var på "rätt" ställe för att få den bästa upplevelsen. var det ändå roligt att vi fick vara med och fira denna dag. 
 
Vi, det svenska järngänget (jag, Filippa, Klara och Josefin) möttes upp i Kings Park vid lunchtid med vår goa picknick för att låta timmarna gå. Måste även nämna att det var galet varmt, minst 37 grader, och jag och Jossan gick hela vägen nerifrån stan ändå upp till parken. Svetten RANN! Väl på plats slog vi oss ner på vår filt och pratade om helgens alla konstigtheter/roligheter. Jag kan lova att det bjöds på väldigt många skratt! 
 
Vår picknickplats. Vi flyttade runt filten säkert en åtta gånger endast för att få sitta i skuggan...
 
Vi fick som sagt tiden att gå med en hel del härliga historier ifrån helgen, kortspel och bra musik. När vi hade suttit där några timmar kom Isabell, Ellinor, deras mamma, Lina och Jonte och slog sig ner vid oss och då var det dags för middagspicknicken. Det kändes inte som att vi gjorde något annat än åt under hela dagen...
 
Så småningom började det fyllas på med folk. Mestadels barnfamiljer men också lite yngre folk. 
 
Det började skymma och väntan var snart över. Snart var det dags för fyrverkerierna. 
 
 
När klockan slog 20.00 började det spraka och glittra fint på himlen. Det var inget dåligt fyrverkerie (verkligen inte i klass med Sydneys nyårsfyrvkerier) men dessa höll på i en halvtimma...! Det var nästan att vi hann tröttna på dem. 
 
 
Sedan packade vi ihop och började röra oss hemåt. Vi skulle upp och jobba tidigt dagen efteråt så tyvärr inget "riktigt" firande för oss, men det var ändå roligt att få vara med om den här dagen när dem betyder så pass mycket för alla australienare. Jag får försöka komma tillbaka om några år och fira den ordentligt. Gärna på en båt i floden...

Att stanna upp

 
Ibland blir jag helt tagen att jag bor här. Fortfarande. Jag har ändå bott här i lite mer än ett halvår, men det är lika vackert varje gång jag promenerar eller springer utmed floden. 
 
Idag på morgonen var jag ute och försökte gå ur min ganska tuffa träningsvärk. Aj aj aj aj, men med den här utsikten försvann den känslan ganska fort. Dessutom hade jag Fredagspodden "inpluggad" i mina öron. Det är verkligen otroligt rogivande och vackert att röra sig omkring i vårt område. Jag var bara tvungen att stanna upp och njuta av den fantastiska utsikten. 
 
 
Det här är balsam för själen.

Ett härligare liv

 
Jag MÅSTE bara visa er en underbar sak jag fick vara med om på min morgonpromenad. Jag vaknade tidigt och gav mig ut på en lugn och skön promenad. Solen sken, fåglarna kvittrade och vattnet låg alldeles stilla.
 
Jag går nästan alltid samma runda. Bara för att den är så himla härlig på något sätt. Precis utmed floden, vid alla båtar och fina hus, där går jag mina lilla promenad. Den råder ingen stress. Jag behöver inte gå fort. Jag försöker bara suga in av allt det goda och njuta av stunden. 
 
Rätt som det var kom det en äldre man som körde förbi mig i sin permobil. Härligt tänkte jag. Här kommer en äldre man som antagligen har svårt att gå, men han vill ändå njuta av det härliga vid floden. 
 
Jag traskade vidare och såg sedan hur han stannade permobilen lite längre fram, vid en mysig badplats för att ta sig ett morgondopp. Hur härligt är inte detta?! Jag blev alldeles varm inombords. EXAKT SÅ vill jag också leva mitt liv när jag blir gammal. Jag vill leva ett härligare liv. Tack du fina gamla man för att du visade mig ett man kan alltid leva ett härligare liv! 
 
#etthärligareliv

Att lyckas välja rätt

 
Den här veckan är jag själv hemma för familjen är på Bali. Det är väldigt tomt utan dem, men också lite skönt. Jag saknar att bo själv. Ganska mycket faktiskt. Tycker att det är väldigt skönt att ha utrymma för mitt lilla egna liv. I början när jag kom hit till Perth var jag lite nervös, just av den anledningen att jag skulle flytta in hos någon, men det har funkat hur bra som helst! Tror inte att jag hade kunnat hamna på ett bättre ställe. 
 
Den här veckan ser alltså väldigt annorlunda ut mot vad dem brukar göra. Det känns lite som att jag lever som en hemmafru, fast utan familj. Haha! Fixar och donar här hemma, åker till gymmet, äter gott och träffar vänner. Det är OTROLIGT lyxigt att kunna åka till gymmet mitt på dagen när det knappt är någon där. Det är nästan så att jag börjar vänja mig vid det, och det är i och för sig inte bra, för snart ska jag tillbaka till de vanliga rutinerna igen. 
 
 
Jag tänker väldigt mycket, på allt. Nästan hela tiden. Det är som att min hjärna går på högvarv emellanåt, eller jag kanske borde skriva dagligen. Det kanske är lite extra mycket nu när det snart börjar bli dags för att (förhoppningsvis) välja plugg till hösten. Jag vill verkligen lyckas välja RÄTT. Men vad är RÄTT beslut?! Är det här RÄTT för mig?! Är det RÄTT för framtiden?! Är jag RÄTT person för det?! Jag är nog rädd för att välja FEL... Finns det egentligen något RÄTT eller FEL när det kommer till en sådan stor sak som din framtid? Nej, jag tror inte det. Det enda jag kan göra är att TESTA mig fram så får jag se om det blir bra eller inte. Det tycker jag verkar lite skrämmande men det är så det är. 
 
Jag är ett stort fan av Amanda Schulman och Hannah Widell. Lyssnar på deras podcast, följer dem på Instagram och tittar på deras program Ett härligare liv. Just idag sa dem en så bra sak, ett citat ifrån en av deras böcker, som dem har fått höra sedan dem var små:
 
"Det bästa med livet är att man får ändra sig,
och sedan får man ändra sig igen."
 
Det är så jag ska börja tänka. Det gör ingenting om det inte blir bra ifrån början. Jag kan ändra mig hur mycket jag vill. Det kommer lösa sig. Allt blir bra! 
 

Ett halvår - 6 månader - 26 veckor - 184 dagar

 
Tiden här i Perth börjar närma sig slutet på den här resan. Jag börjar gå in på dem sista månaderna. Det känns lite skönt men också vemodigt. Här lever jag i en liten bubbla. En ganska fantastisk sådan. Jag kan fokusera på bara mig, får njuta av livets goda stunder, möter härliga människor, lever ett väldigt enkelt liv, inga bekymmer, vet knappt vad som händer förutom just här - det är här och nu jag lever. Det är vackert!
 
"Jag har det bra. Mitt liv rullar på"
 
 
Jag har en känsla i min kropp att det är i år det kommer hända. Det är i år jag påbörjar det där nya kapitlet i livet som jag så längtat efter. Tiden då jag ska börja forma min framtid. Jag tror på att vi ständigt förändras utefter dem människor vi möter, vilka utmaningar vi får möta samt vilka erfareneher vi får med oss. Jag är taggad och blickar framåt! Kan knappt bärja mig för vad framtiden har att erbjuda JUST MIG! 

En längtan till midsommar

 
Jag vet inte hur eller varför den här känslan har infunnit sig i min kropp, men vad jag längtar efter midsommar! Vi i tjejgänget hemma har firat ihop dem senaste åren och har lyckats skapa oss en egen tradition när det kommer till en av dem roligaste helgerna på året. De fyra senaste åren har vi hängt till i Kungshamn och Smögen. Jag älskar att fira midsommar där uppe med er! 
 
Följande bilder är ifrån förra året och lånade ifrån den fabulösa och duktiga fotografen Nastasja! Tack fina du!
 
Jag var verkligen såååå nöjd med min egengjorda krans!
 
Midsommar ute bland kobbar och skär.
 
 
 
OBS! Varning för starka bilder!
 
 
 
Love you!

Hillarys Boat Harbour

 
Jag har lyckats dra på mig en jädra förkylning igen! Det är nog inte bra att vara ute och flyga så som jag gjort dem senaste veckorna.. Haha! Blir ALLTID sjuk efter jag har varit ute och rest! Svullna öron, halsont så jag knappt vill svälja, gråter på halvtid, nyser 711 gånger om dagen - MEN det börjar bli bättre! 
 
Igår, lördag, styrde jag och min goa göteborgare Klara bilen upp mot Hillarys Boat Harbour för att få njuta av lite sol, hav, båtar, bryggor och klippor. Där har vi verkligen något gemensamt. Vi var inte ensamma om att åka till Hillarys. Körde runt i säkerligen en kvart efter en parkering. Vi höll på att ge upp och åka någon annanstans men då, då kom en ängel gåendes, sänd ifrån himlen, och skulle ge sig av - TACK! 
 
Vi klättrade ut på den klippiga piren och bara njöt av det vackra...
 
"Jag hade en gång en båt. Med segel, ruff och köl."
 
Här trivs jag som allra bäst!
 
En skogsbrand härjar här i närheten. Lite otäckt men vi är bra skyddade där vi bor, så bli inte oroliga! Bränder är väldigt vanliga nu så här års tid. 
 
Hillarys - my happy place!
 
När vi satt längst ut på piren såg vi en superfin strand som vi inte sett tidigare. Den låg gömd norr om alla båtar och sjöbodar. Innan vi skulle åka hem åkte vi dit för ett dopp i det turkosa vattnet. Det var otroligt vackert! Knappt något folk heller, så hit får vi åka fler gånger och bada istället för att åka till dem stora stränderna där det ALLTID är proppat! 
 
Någon blev visst lite trött...
 
"Oh vilken härlig dag
Lalalala lalalalalalala"

M A N L Y

 
Oj jag vet inte riktigt vart jag ska börja berätta om vår underbara utflykt till det fabulösa Manly. Vi hade fått rekommendationer ifrån flera håll om att vi så gott som var "tvungna" att ta en färja över till Manly. Vi visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss, men vi hoppade på en färja som tog ca 40 minuter (vi gjorde några stop på vägen) och detta kom till att bli min favoritdag i Sydney, utan tvekan!
 
Klarblå himmel och jag fick åka båt - dagen började på allra bästa sätt!
 
Förlåt för alla båtbilder, men den här var så himla fin så jag var bara tvungen!
 
Vi kom iland med färjan och visste väl inte riktigt vart vi skulle ta vägen så vi strosade upp mot "shoppinggatan". När vi kommer dit upp får jag en känsla i hela kroppen som skriker: "JAG HAR HITTAT HEM". Det påminde så otroligt mycket om ett av mina favoritområden i LA, nämligen Huntington Beach. En avslappnad och härlig surfstad. Det kan inte bli så mycket bättre. 
 
 
 
Vi hade googlat oss till att det svenska kaféet FIKA skulle ligga i Manly så det var också ett självklart stop. Vi kom dit och blev direkt möta av leende svenska tjejer. Lite kuligt tyckte jag!
 
Kanelbullen var så j*vla god! Var påväg att köpa en till men hejdade mig i sista stund... Haha!
 
Strandhäng på Manly Beach. 
 
Efter några timmar på stranden tröttnade vi och gick tillbaka mot shoppinggatan för att titta in i alla surfbutiker som fanns där, säkerligen en tio stycken.. Det fanns så mycket fint jag vill ha men ack nej! Vi gick sedan vidare till en liten mindre strand där vi somnade båda två, jag och Jossan, och doppade oss emellanåt innan vi placerade våra rumpor i brasseliknande stolar på en uteservering och bara njöt av livet!
 
Vi köpte mexikanskt och satte oss på kanten för att njuta av solnedgången. 
 
Klockan gick alldeles för fort och helt plötsligt började den närma sig åtta och då gick sista färjan tillbaka. Vilken underbar dag! Jag fick sola, bada, äta gott och åka båt TVÅ gånger. Jag kunde inte fått en så mycket bättre dag. 
 
 
Jag säger bara en sak - Manly - där skulle jag kunna bo!

Några dagar i Sydney

 
Efter några dagar hemma under julen var det dags för mig och Jossan att åka ut på nya äventyr. Den här gången skulle vi till Sydney för att fira in det nya året. 
 
Jag har alltid haft en dröm om att få fira nyår just i Sydney. Det sägs att deras fyrverkerier ska vara bland dem bästa i hela världen och jag trodde väl egentligen inte att jag skulle få möjlighet att få vara där just under den tiden på året, men det fick jag! 
 
Förutom att ha firat in det nya året har vi turistat, strosat, ätit och druckit gott, gjort lite utflykter, njutit av begåvade gatumusikanter och mycket mer. 
 
Operahuset stod så klart med på vår "måstelista".
 
Även Sydney Harbour Bridge. 
 
Ett litet roligare omklädningsrum - "Dyslexics have m ore nuf". 
 
Killen i vit t-shirt var helt fenomenal! Han sjöng, spelade som en jäkel på gitarren samtidigt som han gjorde olika takter med fötterna... Jag tappade hakan!
 
Den här killen fick fram fantastiska rytmer på sina plasthinkar - herregud! Det var helt tjockt med folk runt omkring honom! Alla var nog lite imponerade av honom som jag var!
 
Bondi Beach - lite för turistigt för min smak och det kryllade av svenskar överallt men lite roligt att ha varit där. 
 
Själva nyårsafton börjde vi med att strosa runt i ett område som heter Potts Point och hittade ett Parisinspirerat kafé där vi tog en tidig lunch. Sedan promenerade vi med vår picknick till en av dem offentliga parkerna där man kunde slå sig ner för att njuta av kvällens kommande fyrverkerier. Klockan var alltså runt 13-tiden och vi skulle sitta här ända fram till midnatt... Vi fick tiden att gå med prat och kortleksspel. 
 
 
 
Vi hade ingen kniv med oss till vår ost, så vi fick ta det näst bästa - ett visitkort! 
 
Fyrverkerierna var helt fantastiska! Under dem 12 minutrarna det höll på (en minut för varje månad) kunde jag inte sluta le. Det var så himla häftigt och maffigt! 
 
Jag blev helt kär i den här uteserveringen med båtmasterna - så fint!
 
Meat District Co. - här var vi och tog ett glas och jag blev förälskad i deras logga och inredningsstil!
 
Vi hittade ett gäng fula fåglar med rolig näbb. 
 
Ja det är ju det här med min kärlek till båtar - kan inte få nog! Jag MÅSTE ha en båt när jag blir stor... Jag skulle kunna ge upp väldigt mycket saker här i livet för att kunna köpa mig en båt en dag i framtiden. Det är en av mina stora drömmar!
 
Vi trivdes väldigt bra i Sydney - det förstår ni säkert... 
 
Om jag ska jämföra Melbourne och Sydney tror jag nästan att Melbourne är lite mer i min smak. Jag blev inte lika imponerad av Sydney som jag blev av Melbourne. Jag tycker också att Melbourne är lite mysigare. Du hittar mer mysiga gränder med gömda restauranger och barer än vad du gör i Sydney. Bara själva grejen att det är så galet mycket svenskar i Sydney tror jag nog också gör att det drar ner staden lite. Förstå mig inte fel, Sydney var jättehäftigt, men Melbourne "vinner" nog. Däremot gjorde vi en utflykt till ett område som heter Manly och det var helt fantastiskt! Mer om det kommer i ett eget inlägg...
 
 
Tack Sydney för den här gången. Du var mig ett sant nöje!

RSS 2.0