Det bästa bakishänget - utan tvekan!

 
 
Efter en härlig ("ont-i-huvudet-dagen-efter") utekväll var jag, Jossan, Klara och Filippa i stort behov av ett topptopp bakishäng. Vi styrde bilarna mot Hillarys. Jag säger det igen - vilket underbart ställe! Älskar det! 
 
 
 
 
Vi strosade runt och bara njöt av den fantastiska omgivningen. Det onda i huvudet och tröttheten trollades bort med en gång. BARA för att det är så otroligt vackert här i Hillarys. Vi köpte med oss asiatisk mat och slog oss ner på bryggan för att prata skvaller och annat smått och gott. 
 
Svennebananklanen - Mitt goa bakishäng.
 
Supercool lampa på ett mexikanskt matställe! Ja, jag är svag för schysst och rolig inredning. 
 
 
Vi bestämde oss för att här ska vi nog spendera alla "dagen-efter-dagarna". Bättre bakishäng får man leta efter. 

Swan Valley

 
Gårdagens utflykt kommer jag leva väldigt länge på! Famlijen pratade tidigare i veckan om att de kanske skulle åka till Swan Valley och åka runt bland lite olika trevliga ställen. Ställen som bland annat skulle innehålla ost, vin och choklad. Det gick verkligen inte att missa detta, så klart jag ville följa med!
 
Den mäktiga vita påfågeln på The Animal Farm.
 
Första anhalt var en animal farm där vi mötte upp Jossan och hennes familj. Där fick tjejerna gå runt och klappa och mata dem olika djuren som fanns där; kaniner, ankor, papegojor, kalkoner, grisar, åsnor, getter med mera. 
 
 
Nästa anhalt var The Cheese Barrel. Åh herregud säger jag bara! Rena rama paradiset! En ostrestaurang. Vi beställde in två olika ostbrickor som vi vuxna delade på. De innehöll bland annat Brillat Savarin, Taleggio, Cheddar, Manchego, Gorgonzola och Marcaire. Till detta dracks det ett glas vin eller ett glas bubbel. Svårslagen lunch!
 
Finns det något godare än en ostlunch?! Inte enligt mig!
 
Tredje anhalt på vår Swan Valleytur var Whistler's Chocolate Company. Choklad, behöver jag säga något mer... Gick runt där bland deras mysiga hyllor och drömde mig bort. Smakade på lite choklad och fudge. Alldeles för gott! Jag köpte självklart med mig lite gottigheter hem.
 
Supergulliga gamla mjölkkannor med chocolate chips. En rolig "gå-bort-gåva". 
 
Fjärde och sista stoppet för dagen var på Lancaster där vi provsmakade lite olika viner. Drack bland annat ett superb vitt vin; somrigt, fräscht och krispigt. Ångrar mig så klart att jag inte köpte med mig en flaska hem. Tur är att det stället finns kvar och att vi tjejer (jag, Jossan, Filippa och Klara) pratade om att ganska snart åka på en egen Swan Valleytur. 
 
Lancaster - ett skjul mitt bland vinrankorna. Ett lite "hippare" vinprovningsställe. 
 
Det bästa med att åka runt så här som vi gjorde är att på de flesta ställena är det gratis smakprovning. Det tackar man inte nej till! Som sagt, den här dagen kommer jag leva länge länge länge på. 

Att ha hittat hem

 
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, eller hur jag ens ska kunna beskriva med ord hur glad jag blev i fredags. My och Christoffer berättade ganska tidigt om ett område som heter Hillarys; att det skulle vara jättefint och att det påminde lite om just västkusten. Som många vet så älskar jag skärgården. Det är där jag drömmer om att bo en vacker dag. 
 
I fredags styrde jag och Jossan bilen upp mot AQWA (akvarium) som ligger just i Hillarys med våra tjejer. Inte trodde jag att det skulle vara så likt västkusten - herregud vad fint det var! Där skulle jag vilja bo; bland alla båtar och sjöbodar. 
 
 
 
Det fanns väldigt gott om restauranger, mysiga kaféer och surfbutiker. Vi stannade till på Beach Shack för en fika. Det påminde lite om Format hemma i Ulricehamn; schysst inredning, god mat/fika och dem sålde även inredning. Älskade det stället! 
 
 
 
Får jag en känsla av att jag måste till västkusten, helst nu, är det skönt att veta att det finns möjligheter till det närmre än man tror. Fina fina Hillarys!
 

En vecka genom bilder

 
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag - dagarna bara springer förbi! Det tycker jag är lite skrämmande; att tiden går så fort. Det kanske är klyschigt sagt att säga att tiden går fortare ju äldre vi blir, men det är så jag känner. Därför får vi verkligen passa på att njuta av alla små ögonblick som sätter guldkant på vardagen. Eller bara njuta av att livet är faktiskt helt fantastiskt! 
 
Tisdag - Mötte upp Klara, Filippa och Jossan på Green & Co i Leederville för en sjuhelsikes god cheesecake. Älskade deras tusen lampor i taket!
 
Onsdag - Efter en heldag tillsammans med Jossan och hennes tjejer stannade jag och Lea till för att njuta av solen, stranden och havet.
 
Torsdag - Trotsade träningsvärken i benen och gav mig ut på en löptur. JOBBIGT! 
 
Fredag - Jag, Jossan och Klara började kvällen på IKEA. Köttbullar så klart! Inte riktigt "Nana-mat" men en svensk känsla fick man verkligen. Vi köpte med oss godis hem och avslutade med filmen "Dear John" hos Jossan. En riktig myskväll.  
 
Lördag - Klockan slog 07.00, jag snörade på mig löparskorna och stack ut i den härliga solen. Mötte väldigt många motionärer på morgonkvisten och alla hejade så glatt! DET älskar jag! Balsam för själen att dessutom få springa just här!
 
Lördag - Eftersom vädret drog ihop sig tog jag bilen up till Garden City (shoppingcenter) och spenderade några timmar. Gick till Myer (Åhléns), tog rulltrappan upp till deras julavdelning och OJ vad det fanns mycket fina saker! Jag älskar julen och fick en liten lyckokänsla av att gå runt där bland alla deras julsaker. Jag längtar till den dagen då jag bor i en lägenhet eller hus med högt i tak så att jag kan ha världens tätaste, finaste och mäktigaste gran!

Att lyckas ta vara på dagarna

 
I helgen har jag hunnit med en hel del. Det har verkligen varit fullt upp, från morgon till kväll. I fredags kom jag ifrån jobbet lite tidigare och tänkte därför försöka fixa mig ett AUS-körkort så att jag slipper gå runt med passet i väskan.. Jag har redan varit där en gång tidigare, men hade då inte med mig rätt papper som krävs för ansökan (de är inte dåligt hårda här i Australien). Den här gången gick det inte heller. Nu hade jag med mig rätt papper (ÄNTLIGEN) men det var ett papper som hade ett för gammalt datum, så jag får ge körkortet en ny chans den här veckan. Förhoppningsvis tredje gången gillt...
 
Fredag fortsatte med att bra pass på gymmet och sedan spenderade jag kvällen hemma (barnvakt), tände ljus, lagade en supergod middag till mig själv och skypeade med mamma och pappa.
 
Spaghetti med parmesan, cantaloupe, körbärstomat, prosciutto och smörstekt sparris
 
Lördagen började väldigt tidigt! Jag hade satt klockan på 06.00 och tio mintuer senare var jag utanför dörren för att väcka kroppen med en löprunda. Det var en sådan där superhärlig morgon. Lugnt, stilla och solen var redan uppe. Mötte ett gäng härliga och morgonpigga motionärer, både på land och i vatten. Kanske en galen start på morgonen, men jag älskar det!
 
Lördagens aktiviter fortsatte med ett besök på en farmers market, häng i stan med Klara, Jossan och Filippa, grill med en hel hög svenska familjer i parken och sedan avslutade vi tjejer med en schysst utgång. Vilken dag!
 
Söndagen var väl kanske desto lugnare, med all rätt. Jag och Jossan var ändå ute och långpromenerade och fick ihop en runda på totalt 1,5 mil. Vi mötte upp Klara på vårt favoritställe - il cibo - nere i Freo på en för jävla god lunch! 
 
il cibo - absolut bästa stället här hos mig! 
 
Att få promenera utmed floden i den härliga vårsolen (svensk sommar), blicka ut mot det glittrande vattnet i hopp om att få se delfiner, skåda de vackra båtarna som ligger förtöjda vid bryggorna, fantisera om att själv bo i ett av dem lyxhusen som ligger precis utmed floden - det är balsam för själen det. 
 
 
 
Kvällen var väldigt väldigt lugn - ingen större energi i min kropp. Jag taggar redan för nästa helg och tänker på vad man ska hitta på. Ibland är det lite svårt att leva i nuet. 

Det var en dag på stranden...

 
Flera dagar i veckan har jag lyxen att få vakna till klarblå himmel. Dessa dagar blandas ibland ut med ett typiskt svenskt höst- och ruskväder. I lördags, var det en sådan där fin dag och direkt visste jag att jag ville vara ute hela dagen lång och bara njuta. Sagt och gjort åkte jag, Jossan och Klara till Leighton Beach och hängde där några timmar. Det fanns inte ett enda moln på himlen så det var bara till att slå sig ner på sin handduk och låta solens värme stråla över en. 
 
 
 
Känslan att få komma till havet och spendera tid där är alltid något som jag kommer uppskatta. Energin bara flödar i min kropp och jag blir mer harmonisk i min själ. Efter någon timme eller två på stranden var det lunchdags och där satt vi, mitt i solen, och jag åt en supergod pizza och släckte törsten med en iskall öl - livet kunde inte bli så mycket bättre i det läget. Speciellt inte när jag dessutom hade trevligt sällskap i form av Jossan och Klara. 
 
 
 
Svenskar som vi är så badade vi, så klart! Det hör till! Personligen har jag väldigt svårt att greppa och förstå hur varmt det faktiskt kommer bli sedan när sommaren väl är här. Jag tycker att vädret duger fint som det är just nu, runt 30*C och lätt vind. Men nej då - temperaturen kommer att stiga! Och inte så lite heller... 
 
 
Eftermiddagen avslutades med lite mys vid floden tillsammans med våra härliga familjer. Allt detta toppades med att vi skymtade några delfiner en liten bit ut i vattnet. Sedan var det dags för hemfärd för att förbereda sig för en riktigt rolig utekväll. Helt färdig stupade jag i säng och klockan slog 04.00...! Söndagen var därför ganska lugn. Fördrev den med några (ganska många) SATC-avsnitt, lunch på favoritkaféet il cibo med Jossan och sedan skype med bästa Emilia. 
 
Den här helgen har verkligen varit en av dem bästa! 

Picknick deluxe i den kalla vinden

 
I fredagseftermiddag/tidig kväll tänkte vi, ett gäng svenska tjejer (jag, Jossan, Klara och Olivia), mötas upp för att njuta av en mysig picknick i solnedgången på Cottesloe Beach. Vi hade alla med oss lite olika saker; filt, musikhögtalare, vin, ost, kex, choklad och vindruvor. Detta skulle helt enkelt bli en superhärlig kväll. 
 
Tyvärr missade vi solnedgången med bara några minuter men vad gjorde det när vi hade så mycket godsaker med oss. Jag och Jossan var alldeles för hungriga för bara godsaker, så vi köpte med oss ett paket Fish & Chips (första gången för mig) och tog med oss det ner till stranden. Jag kan väl inte direkt påstå att det var något som jag kommer äta varje helg - friterat, friterat och återigen friterat - men ska du äta just Fish & Chips så är det just vid solnedgången på stranden i Cottesloe. 
 
 
Vi bredde ut filten i den iskalla vinden och jag tänkte att här kommer vi aldrig kunna sitta någon längre tid. Vi hade stranden så gott som för oss själva. Delade den med våra fiskmåsekompisar. VIPS, så hade det gått några timmar och traskade upp till Cottesloe´s Beach Hotel för ytteligare något glas. En mycket trevlig kväll även om kylan hade gått ändå in i ryggmärgen...
 
 
Klara och Jossan var nog också ganska nöjda med kvällen.

RSS 2.0