Time to say goodbye

Jahopp! Då var det alltså dags. Fasen vad jag fasat för denna dag! Jag och Jossan flyger till Sydney ikväll för att påbörja vårt äventyr på östkusten. Just nu är det lite svårt att se fram emot resan för jag är ett vrak! Vill verkligen INTE lämna! 
 
Jag vet att det kommer bli bra. Vi kommer ha det så fantastiskt roligt men just nu är det bara TUNGT! Vill inte, orkar inte. Fy! Återkommer när vi är på andra sidan och jag är lite mer positiv. PUSS

Tack fina mormor

 
När jag får ett meddelande på Whatsapp ifrån min fina mormor och hon säger att hon läser min blogg, tycker att jag har fina bilder och att jag skriver bra. Hon avslutar meddelandet med att säga att hon har satt in ett litet resebidrag på mitt konto.. Mormor då, det var verkligen inte nödvändigt, men jag är evigt tacksam och jag lovar att jag ska göra något superkul för pengarna som jag ska berätta om när vi ses. 
 
"Jag förstår att du våndas. Det enda jag ber dig är tänk dig för hur du vill leva ditt liv. Bara ditt liv. Det är bara du som ska bestämma även om vi längtar efter dig jättemycket. Kram. Älskar dig som du är."
 
Tack mormor för att du tycker om mig precis för den jag är. 

Bara en massa mys

 
Helgen som gått har så gott som "bara" bestått av en herrans massa mys! Fy bubblan vad mysigt vi har haft det! Lite för bra för att vara sant. Men det är väl bara till att njuta. Det återstår bara en till helg kvar i Perth...
 
I fredags kväll var jag barnvakt. Finfina tjejer; Jossan, Isabell och Ellinor, kom och höll mig sällskap. Vi bakade en gudomligt god äppelpaj med alldeles för mycket (PERFEKT) smuldeg och drack några koppar te. 
 
 
 
Lördagen började jag på gymmet innan jag plockade upp Jossan för att åka till Hillarys en sista gång. Vi strosade bara runt och försökte ta till oss av allt det vackra där uppe. Vi tog en kaffe, te för min del, på Beach Shack och självklart blev det lite inredningshopping för min del. Har nu tre nya knoppar som jag ska ha till min tv-bänk som står uppe på mammas och pappas vind. Det kommer bli så tjusigt så. 
 
 
 
 
 
 
Jag och Jossan fortsatte lördagskvällen på The Mantle i Fremantle med italiensk pizza och australiensiskt rödvin. Vi skrattade så vi nästan grät när vi skrev frågor till vårt kommande quiz som vi ska ha på AW'n på fredag. Personalen verkade tro att vi var lite mer än salongsberusade, men vi hade bara så jäkla skoj! Våra kollegor på Dinner Twist ska allt få svara på hur bra dem känner oss... Dessutom har vi kommit på världens bästa pris till vinnaren.
 
 
Jag tog cykeln hem under lördagsnatten i det "härliga" duggande regnet. Klumpig som jag är tappar jag mobilen ytterligare en gång så nu är den verkligen paj på baksidan...
 
Söndag, sisat dagen på helgen och veckan. Dagen som jag brukade ha ångest för att helgen var slut, men inte här inte. Jossan och jag tog en långpromenad utmed havet och sedan avslutade vi kvällen med scnoesmys uppe hos Ellinor och Isabell. Tjejerna hade kokat ihop tre gudomligt goda sylter som vi kunde ha till. 
 
 
Det fick avsluta denna alldeles fantastiskt mysiga helg. 

En dag på Perth Zoo

 
Tisdag morgon och jag och Jossan styrde bilen med våra stora tjejer till Perth Zoo. Det är skollov nu så vi har ganska mycket tid till att hitta på olika roliga utflykter. Det gäller att passa på att umgås med godingarna (för det mesta) innan vi åker nästa vecka. USCH! Vill inte tänka på det, men nu händer det verkligen. Som sagt, vi hade en väldigt trevlig dag på zoo't. Tjejerna var otroligt dukitga och gick HELA dagen utan att klaga. Jag blir stolt! Puss på er tjejer.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi så gott som hade sett de flesta djuren njöt vi av en glass. Vissa njöt mer än andra...

Fremantle Arts Festival

 
Fremantle alltså, vilket område! Det ligger strax nedanför där jag bor. En sisodär 5-10 min med bil. I början gillade jag verkligen inte Fremantle. Jag tyckte bara att det var konstigt folk och det fanns knappt något att göra. Men oj vad jag har börjat ändra uppfattning. Numera älskar jag Fremantle. Området har en viss charm som är svår att beskriva, det är bara ganska härligt i sig. 
 
 
Förra helgen var det Fremantle Arts Festival där. "Stan" var avstängd och det kryllade av folk hela påskhelgen! Vi var nere en liten sväng på måndagen och strosade runt. Väldigt trevlig stämning! I en av gränderna står det två killar och spelar, inga mindre än Winterbourne. Jossan och jag kände igen killarna med en gång! Det var ju de supertalangfulla killarna som vi såg i Sydney... Självklart stannade vi till för att lyssna på dem. Inte bara en gång, utan två. Så himla duktiga! Jag var dessutom tvungen att köpa deras lilla CD-skiva... Hehe! Dem har ett jäkligt gött "sound". 
 
 
Ps, dem finns på Spotify. 

ED SHEERAN

 
Påskdagenskonsert med Ed Sheeran var helt fenomenal! Först ut var en kille vid namn Conrad Sewell. Varken jag eller Filippa hade någon koll på vem det var, men vi tappade hakan så fort han öppnade sin trut. Herregud vilken jävla röst killen hade! Kan väl erkänna att vi blev lilte smått förälskade i den här killen. Favoritlåten var "Firestone" - den akustiska versionen. 
 
Efter vår väldigt fina Conrad var det dags för Jamie Lawson att lira några låtar på sin gitarr. Han var kanske inte lika underhållande som vårt lilla charmtroll men otroligt behaglig röst och lyssna på. Favoritlåten: "Wasn't expecting that" - LYSSNA!
 
Sedan var det dags för Ed Sheeran att ta över och så fort han klev på scenen, kokade arenan. DRA MIG BAKLÄNGES vilken jädra show han bjöd på! Där står han helt själv på scenen och gör all musik själv...! Helt obegripligt! När Ed gör en mashup av "Ain't no sunshine" och en av sina egna höll jag på att tuppa av! Superhäftigt arrangemang!
 
 
 
 
DET VAR SÅ JÄVLA BRA! 

Canvas @ Fremantle Arts Center

 
Innan tjejerna hade börjat skolan brukade vi hänga en hel dag på Arts Center i Fremantle. Det är en offentlig "park" som ligger vid ett gammalt "slott" (gammal byggnad som ser ut som ett slott). Innanför murarna ligger det ett kafé som heter Canvas. Att stiga in där är som att komma in i en grön oas. Brukade alltid köpa med mig te härifrån, men deras frukost är också väldigt trevlig. Speciellt deras Red Shakshuka. 
 
 
 
 
 
Pensionärerna brukar gå hit mitt på dagen och ta sig ett eller två glas vin - det är vad jag kallar livskvalitet det! Helt rätt! Personligen skulle jag inte ha något emot att göra PRECIS som dem. De ä mina förebilder för ett härligt pensionärsliv. Länge leve dem!

Two beautiful ferries

 
För några veckor sedan hade vi kalas för Lea och hennes skolklass. Det var otroligt lycket och så roligt att även föräldrarna hänger med sina barn så att man får en chans till prata lite mer med dem än bara när man lämnar och hämtar på skolan. Svenskar som vi är så fanns självklart fiskdamm med på schemat och det var väldigt väldigt uppskattat, så väl av dem små som dem stora. Höjdpunkten på kalaset var ändå när ansiktsmålaren kom, utklädd till en otroligt vacker fairy. Alla var verkligen helt amazed av henne. 
 
 
Den lilla fen. 

Långhelg

 
Idag är det söndag och i vanliga fall hade helgen börjat gå mot sitt slut, men inte idag inte. Vi har en ledig dag imorgon också - UNDERBART! 
 
I fredagskväll styrde vi bilen mot Scarborough till Ellinor och Isabell, som var husvakter, för en sleepover. Precis som när man var 12 år...! Pyjamasen var med. Vi var bara hemma och myste innan vi alla somnade så sött. Självklart vaknade jag först (precis som hemma i Sverige) och Isabell kom upp så småningom med så vi började styra en brakfrukost åt oss.
 
Scrambled eggs, avokado, pannkakor och frukt - det gjorde vi bra! 
 
 
Sedan var det dags att köra hemåt igen för att fira påsk med våra familjer. Väldigt enkelt och supertrevligt, och för jäkla gott! Vi började med att påskpyssla med tjejerna och Marley innan det var dags för själva lunchen. Sedan blev det lite lek och jakt efter påskägg. 
 
 
 
 
 
 
Jag och Jossan skulle möta upp tjejerna i Leederville för lite fest så vi gick ner till Jossan för att snygga till oss lite till. Självklart fick vi sällskap av våra tjejer. Vi målade tånaglarna, dansade (hoppade) och sjöng (skrek) innan vi gav oss av. En liten annorlunda förfest, men ack så mysig!  
 
 
Själva utekvällen var helt okej. Vi åt pizza på Little Ceasars (dit får man även ta med egen alkohol), tog någon drink på The Garden och avslutade kvällen på Hip-E Club. Inte superkul på det sista stället så jag och Filippa skulle ta en taxi hem, men det tog ett tag att ta sig hem. Vi fastnade utanför kebabhaket och pratade med diversegäng där alla avgudade oss; två svenska härliga tjejer. Vi har kommit på att alla måste älska att prata med oss ute, så trevliga som vi är. Tror faktiskt att det är sant. Speciellt när det första gänget går vidare och det springer fram ett nytt gäng till oss som sedan skriker "we love you" när dem vinkar hejdå ifrån deras taxi. 
 
 
Vi somnade strax efter fyra och sedan vaknade vi båda med lite lätt huvudvärk. Nu ska jag och den här otroligt trevliga svenska tjejen på bilden ovan på Ed Sheeran. Ha det gott! 

Vance Joy

 
Jag har glömt att berätta att för några veckor sedan var jag och tjejerna på konsert i Mt Lawley. På ingen mindre än Vance Joy. Jag var väl inte direkt något jättestort fan av honom tidigare, men efter att ha varit där och lyssnat på honom live - herregud säger jag bara! Vilken kille! Så duktig på alla sätt och vis! Sättet han lyckas förmedla känslor via sina texter och dessutom lyckas leverera till en hel publik - FANTASTISKT!
 
 
Det som var så fantastiskt just den här kvällen var att själva konserten var ganska liten. Det rymdes inte så mycket folk i lokalen så Vance Joy lyckades skapa en väldigt intim känlsa med sina vackra texter. Vilken kväll!

Vi börjar gå åt skilda håll...

 
I skrivande stund sitter jag i min australienska säng (som så småningom ska bytas mot en svensk) och lyssnar på Vance Joy. Han sjunger "And I hope you decide to come back home" och "When are you coming home, my love?". Jag vet att jag kommer hem. Hemresan är inte bokad än, men det bör bli i början av juni ungefär. 
 
Förra fredagen fick vi åka till flygpplatsen för att vinka av Klara och Agnes som nu är på Nya Zeeland för nya äventyr. Usch, det var verkligen inte roligt. Vi har umgåtts väldigt intensivt de senaste månaderna så nu känns det lite tomt och konstigt att dem inte är kvar här hos oss. Snart är det även dags för oss andra att dela på oss. Filippa, Isabell och Ellinor flyger till Cairns den 24e april för farmwork och jag och Jossan flyger till Sydney den 25e för vår östkustresa. 
 
 
 
För några veckor sedan började jag skriva på ett inlägg om er mina fina tjejer, men jag fick avbryta för tårarna började rinna och jag orkade inte fortsätta. Men jag sparade texten.
 
 
"Jag blir tårögd av bara tanken på att jag, Jossan, Filippa, Klara, Agnes, Ellinor och Isabell ska gå åt olika håll. Vi har haft det så jävla bra och roligt tillsammans! Vi har varit med om både rolig- och tråkigheter, men framförallt delar vi massa knäppa minnen med varandra. Sådant som dem flesta av er inte har någon aning om, och jag tror att vi ska hålla det så. Haha! Vi har ett speciellt band här. Vi är väldigt olika, men ack så lika och har väl under tiden börjat växa ihop. Vi är som en familj. Tack tjejer!"

Innan soluppgång

 
Efter en natt med alldeles för dålig sömn, då jag till slut gav upp, bytte jag om till träningkläder och gav mig ut på en promenad med en podcast i öronen. Innan solen hade gått upp. Luften ute var så frisk att det kändes som att det var flera månader sedan jag hade andats på "riktigt". Jag fyllde på med välbehövlig energi för att orka ta mig igenom dagen.
 
 

April april din dumma sill

 
Stort grattis till det största aprilskämtet! 
 
 
 
 
 
Love u

RSS 2.0