En finfin helg

 
Tänk att Björnligan redan hunnit vara här en hel vecka.. Vart tar tiden vägen?! Jag förstår verkligen inte! Det gäller att passa på att njuta av varje liten minut. Jag vill även hinna med att visa dem det allra bästa (enligt mig själv), och då kan det ibland vara svårt att välja ut vad. Dem är här i två veckor, men det är ändå en ganska kort tid när Perth och dess förorter har förvånansvärt mycket att ebjuda. Jag gör mitt allra bästa!
 
Efter att vi hade fått i oss frukost hemma sturde vi bilen mot Subiaco - Subi Farmers Market. Vi strosade runt, provsmakade, suktade efter gottigheter och passade även på att handla lite frukt och grönt. 
 
 
 
Jag älskar verkligen farmer markets! Jag önskar att jag fick handla all min mat på det sättet. Fint, färskt, närodlat, lite nya roliga grejer. Det känns så äkta på något sätt. Jag hoppas hoppas hoppas att konceptet kommer slå ned som en bomb i Sverige. Då ska jag stötta till hundra procent! 
 
Här hos oss är frukostkulturen väldigt stor. Det vill säga att det är väldigt vanligt att du går ut och äter frukost. Under dessa månader som har gått har jag ändå lyckats testa lite olika ställen. De flesta väldigt bra! Mitt allra allra allra bästa ställe är - Bib & Tucker. Frukosten är otroligt fin! Inredningen är på topp! All serveringspersonal är supertrevlig! Utsikten går inte av för hacker heller...
 
 
Äggviteomelett med fetaost - så jävla god!
 
Tydligen är det en väldigt stor skogsbrand en bit söder ner. Lagom tills vi ska åka. Fast det verkar inte direkt vara några problem för oss som bor lite längre upp. 

Att få fira sin födelsedag en gång till

 
I fredags mötte jag upp familjen på ett kafé för en kaffe/juice på Canvas. Ett supermysigt kafé som ligger i Fremantles Art Center (måste visa bilder någon gång). Vi drog sedan hem till deras lägenhet och åt lunch för att sedan ta tåget in till stan. Vi strosade runt lite i affärer (i det lilla utbud som Perth kan erbjuda) innan vi mötte upp Klara, Jossan och Agnes för en minikonsert med Vance Joy. Filippa kom även lite senare. Väldigt trevligt!
 
För övrigt har vi tjejer bokat biljetter till Vance Joys riktiga konsert i mars. Det ska bli himla mysigt! Dessutom är han ju lite halvsöt...
 
 
När allt började dra sig mot slutet traskade hela Björnligan vidare mot Jamie's Italian för en födelsedagsmiddag. Restaurangen är väldigt populär så du måste boka bord ganska långt i förväg. Jag bokade för kanske två månader sedan och redan då fanns det inte så många tider att välja på.
 
Det var fullsatt och det sprang servitörer och bartenders överallt! Lite halvstressig stämning men det är ändå något speciellt över det hela. Tyvärr var maten vi fick ut lite blandad, men min var kalasgod! Tur var väl det när det ändå var jag som var födelsedagsbarnet. 
 
Inredningen är skitsnygg för att prata klarspråk! Till och med toaletterna... Älskar lampan och blandarna!
 
 
Min supergoda tryffelpasta. Jag har aldrig ätit tryffel förut, men dra mig baklänges vad gott det var! 
 
Tusen tack mamma, pappa, Filip och Lisa<3
Älskar er

En kväll på stranden - Cottesloe Beach

 
Onsdag
Efter att jag hade hängt med Lea hela onsdagen mötte jag upp la famila och tog med dem till Cottesloe Beach för en picknick lagom till solnedgången. Björnligan hade varit duktiga och fixat god mat och jag köpte med mig lite vin. Vi slog oss ner på en gräsplätt vid stranden och njöt av en fantastisk kväll. Lisa tyckte i och för sig kanske inte att det var så härligt alla gånger - fåglarna... De flög och hoppade runt oss och det var inte så populärt hos henne. Till slut hittade dem några andra att irritera.
 
Vi hade en väldigt trevlig kväll!
 
 
 
 
 
Jag skulle vilja äta min middag på detta sätt VARJE dag! Det ligger något magiskt över det hela. Något som vi inte kan ta på, men som ögat, kroppen, ja hela själen, njuter av till fullo. Det är fantastiskt!

Att ha fyllt år

 
År 1991 den 16e februari föddes lilla jag. Ja, tänk att jag har fått yttlerligare ett år på nacken. 24 år... Det låter nästan lite gammalt i mina öron, men det är väl bara för att jag börjar närma mig 25 och det är väl egentligen nästa milstolpe efter 20. Enligt mig i alla fall. Födelsedagsfirandet var väldigt bra. Jag började fira den redan på söndagen då vi tjejer var på The Beach Club i Cottesloe för lite drinkar. 
 
 
Agnes och Klara var redan på plats när vi kom dit och då möts jag med bubbel och paket. Vilka fina tjejer jag har här va?! Dem känner mig väldigt väl, trots att vi bara känt varandra i några månader. När du gör en sådan här grej, som att flytta helt själv till andra sidan jorden utan att du känner någon, öppnar du dig väldigt snabbt och kommer dina nyfunna vänner väldigt nära på otroligt kort tid! Du är så gott som tvingad till det, och det är bara bra enligt mig. 
 
 
Några timmar senare kom även Isabell, Ellinor och Lina förbi. Gänget var så gott som komplett. Vi skålade och pratade om ditten och datten. Sedan avslutade jag kvällen med att gå hem ifrån Fremantle hem till oss (cirka 40 minuters promenad). Väldigt skönt! 
 
 
Sedan blev det måndag och det var min födelsedag. Jag blev tillsagd att hålla mig kvar i mitt rum en stund till. Kort därefter hör jag My, Christoffer och Leas vackra, fina stämma och dem kommer in med en bricka på sängen, paket och teckning. Istället för tårta på sängen, fick jag en frukttallrik. Även dessa känner mig väldigt väl. Tusen tack! Sedan var det bara att beta av ett jobbpass innan kvällen avslutades med gomiddag hemma med My och Christoffer - SÅ JÄVLA GOTT! 
 
En mycket bra dag!

DEM ÄR HÄR!

 
 
I tidags plockade jag upp dem här galningarna, Björnligan, på flygplatsen. Jag kan inte förstå att dem är här..! Även nu efter några dagar. Det känns lite konstigt, men ack så roligt! Vad jag har saknat dem! Nu ska vi njuta av livet tillsammans. 
 
Älskar er

Bästa mormor

 
 
Det här är min fina mormor! Visst är hon vacker? Fantastiskt vacker! Hon är vacker både på ut- och insidan. I söndags var det hennes födelsedag och jag vill passa på att gratta dig även här mormor, även om det är lite i efterskott. Jag saknar dig massor och längtar ihjäl mig tills vi sitter på din balkong och bara pratar om livet. Jag älskar dig.

Let's go Wildcats, let's go!

 
Vi i svenska klanen (som består av mig, Filippa, Klara och Jossan) har bestämt att vi alla ska ha var sin dag då vi får helt bestämma vad vi ska hitta på tillsammans. Vi kände det efter att vi hade varit här ett par månader att allt blev lite samma sak hela tiden. Vi jobbade under veckorna, träffades på något fik och på helgerna festade vi samt hängde på stranden. Allt gick för mycket på repeat helt enkelt. I fredags var det Filippas dag. 
 
Vi hade fått lite instruktioner sedan tidigare. Vi skulle befinna oss i stan runt 18.00, lite halvschysst klädda och redo för något som vi aldrig skulle kunna gissa vad det var. När vi möttes upp allihopa slängde Filippa fram ett gäng biljetter. Vi skulle gå på basket...! Det hade jag ALDRIG kunnat gissa! Så j*vla roligt! Speciellt eftersom jag aldrig har varit på basket tidigare. Den här kvällen var det Perth Wildcats som spelade mot ett lag ifrån Cairns. Hela stan var full av folk klädda just i rött (Wildcats färg), små som stora. 
 
 
Vilken stämning det var! Verkligen superhäftigt! Jag kan fortfarande inte förstå att jag inte var på någon basketmatch då jag bodde i LA, men men, nu har jag fått gå på en i alla fall så det var ju tur! 
 
 
Dem hade en hel del olika pausunderhållningar under matchens gång. Någon tävling, lite konster, dansare, men det bästa av allt, var när det kommer in en dinosaurie springandes. Den såg väldigt verklig ut uppifrån oss som satt nästan högst upp...
 
Vi hade turen om att få vara med om en seger för våra goa Wildcats. När matchen väl var slut gick vi till två olika barer för att ta något glas. En riktigt trevlig kväll. Tusen tack för detta Filippa! 

Att stiga upp

 
Någon gång i veckan väljer jag att ställa klockan tidigare än vad jag egentligen behöver. Ibland för att åka till gymmet och ibland för att ta en pw eller löptur innan dagen börjar. Det är nog min favoritstund på hela dagen. När jag har ungefär en timma, helt för mig själv, för att ruska igång kropp och knopp. 
 
Visst, det kan kännas jobbigt när klockan ringer innan solen ens hunnit gå upp, men när det är så här vackert försvinner det jobbiga med en gång! Då njuter jag av livet till fullo. 
 
 
 
 
 
Det här mina vänner, det är balsam för själen det. 

Jossan 21

 
I onsdags var det dags för vår alldeles egna Jossan att fylla 21! Tjoohooo! Att fylla just 21 år här är väldigt stort. Egentligen vet jag inte riktigt varför, men jag har för mig att det var då dem fick köra bil, det var då dem fick köpa alkohol och så vidare. Nu har dessa gränser ändrats, men det är fortfarande like stort att fylla 21.
 
Jossan trodde att vi skulle åka ner till Little Creatures för att äta middag och drika gott, men när jag har hämtat upp Jossan och hennes kompis Jenny ifrån Sverige, drar vi fram en ögonbindel och vips så var vi på väg mot något helt annat.
 
Jossan var ganska smart av sig och kände av lite vart vi körde. Jag gjorde mitt bästa och körde då kors och tvärs, flera varv i rondellerna, omvägar med mera. ALLT för att hon inte skulle förstå vart vi var på väg. Ps, jag lyckades!
 
 
Till slut kommer vi fram till Floreat Beach. Ögonbindeln är fortfarande på. Väl på plats har Klara och Filippa dukat fram fint med picknick i form av sushi, frukt, nutella och lite andra godsaker. Självklart fyllde jag på med lite goda ostar och andra smaskiga tillbehör.  
 
 
Det var en riktigt fin kväll i trevliga vänners sällskap. Vi "timeade" in det riktigt bra med att få njuta av en fantastiskt fin solnedgång. Jag och Jenny sprang fram till stranden med kameran i högsta hugg i hopp om att hinna ta någon fin bild. Det går så himla fort från det att solen börjar gå ner tills den är borta. 
 
 
Tror närmare bestämt att jag ska börja kalla oss för picknickbrudarna. 

En liten uppdatering

 
Uppdateringen/bloggandet har väl mer eller mindre varit under all kritik dem senaste veckorna. Ska jag vara ärlig så har jag knappt tänkt på det. Det är väl i och för sig bra för jag gör det här för min skull och det ni får se blir väl kanske lite som en bonus. Jag vet inte, men här kommer en liten uppdatering ifrån dem senaste dagarna. 

Vi sög ur det allra sista av att bara vara barn innan själva skolan började. Myspys!
 
Träffade Klara, Felix och Charlie i en vattenpark för bus, lek och kramkalas. 
 
Hittat en engelsk mysig gata mitt i Perth som jag aldrig sett tidigare. Tyvärr fanns det inga roliga butiker. 
 
En lördagskväll styrde jag, Jossan och Klara picknick i Kings Park. Vi köpte med oss diverse godsaker för att sedan äta lite för mycket, som vanligt, och njuta av utsikten över hela staden samt att livet är ganska gött. Vi håller hårt på våra rutiner då vi snittar på en picknick i veckan. 
 
 
 
 
Det allra största som hänt är nog att den här lillfisan har börjat skolan nu. Hon börjar bli stor nu. 

RSS 2.0