Australia Day

 
Igår, måndagen den 26:e januari, var det Australiens nationaldag. Detta är en av de största dagarna på året för alla australienare. De firar detta från tidig morgon till sent in på småtimmarna. Det är flaggor överallt och de flesta, så gott som alla, är väldigt patriotiska av sig. Lite skillnad från oss svenskar när vi firar vår nationaldag. Även om jag kanske hade lite för höga förväntingar på denna dag och att vi kanske heller inte var på "rätt" ställe för att få den bästa upplevelsen. var det ändå roligt att vi fick vara med och fira denna dag. 
 
Vi, det svenska järngänget (jag, Filippa, Klara och Josefin) möttes upp i Kings Park vid lunchtid med vår goa picknick för att låta timmarna gå. Måste även nämna att det var galet varmt, minst 37 grader, och jag och Jossan gick hela vägen nerifrån stan ändå upp till parken. Svetten RANN! Väl på plats slog vi oss ner på vår filt och pratade om helgens alla konstigtheter/roligheter. Jag kan lova att det bjöds på väldigt många skratt! 
 
Vår picknickplats. Vi flyttade runt filten säkert en åtta gånger endast för att få sitta i skuggan...
 
Vi fick som sagt tiden att gå med en hel del härliga historier ifrån helgen, kortspel och bra musik. När vi hade suttit där några timmar kom Isabell, Ellinor, deras mamma, Lina och Jonte och slog sig ner vid oss och då var det dags för middagspicknicken. Det kändes inte som att vi gjorde något annat än åt under hela dagen...
 
Så småningom började det fyllas på med folk. Mestadels barnfamiljer men också lite yngre folk. 
 
Det började skymma och väntan var snart över. Snart var det dags för fyrverkerierna. 
 
 
När klockan slog 20.00 började det spraka och glittra fint på himlen. Det var inget dåligt fyrverkerie (verkligen inte i klass med Sydneys nyårsfyrvkerier) men dessa höll på i en halvtimma...! Det var nästan att vi hann tröttna på dem. 
 
 
Sedan packade vi ihop och började röra oss hemåt. Vi skulle upp och jobba tidigt dagen efteråt så tyvärr inget "riktigt" firande för oss, men det var ändå roligt att få vara med om den här dagen när dem betyder så pass mycket för alla australienare. Jag får försöka komma tillbaka om några år och fira den ordentligt. Gärna på en båt i floden...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0