Melbourne - dag två

 
Andra dagen i denna fantastiska stad började med pannkaksfrukost på vårt hostel. Frukost var nämligen gratis, inte direkt något större utbud, men dem hade tre "plattor" där man kunde steka sina egna pannkakor. Detta kom till att bli frukoststandarden. 
 
Vi hoppade på spårvagnen ner till St Kilda; ett område som vi hade hört mycket gott om. Det skulle vara lite roligare, "hippare". Dessvärre var det inget bra område att hänga i dagtid. Det mesta var stängt, inget folk i rörelse, så vi tog en fika och åkte upp mot stan igen, närmare bestämt till Queen Victoria Market. En marknad som verkligen hade ALLT! Den var uppdelad i små olika områden; kläder m.m., grönsaker och frukt, foodcourt och en delikatessavdelning. Självklart var grönt och frukt och delikatessen bäst! 
 
 
 
 
 
 
Det här var det finaste ståndet - utan tvekan! Här hade jag velat handla all min mat. Jag älskar marknader!
 
 
Lite halvsega vandrade vi vidare mot ett stort köpcentrum som heter Emporium. Vi strosade runt i lite butiker och fortsatte sedan med en fika. Energitanken var lite låg..
 
Lite skandinavisk känsla när det kommer till deras inredning. 
 
När vi kom ut till den friska luften efter att ha gått inne några timmar, regnade det så vi förflyttade oss mot Starbucks och väntade tills regnet hade passerat. 
 
Himlen sprack upp lagom till kvällen och vi gav därför St Kilda ett nytt försök. Vi började på deras Twilight Market men det var inte så mycket att ha så vi fortsatte mot en restaurang för lite pizza och en väldigt billig, men ack så fin, ostbricka. Vi satt kvar där ute i några timmar, intill värmelampan, innan vi började bege oss hemåt. 
 
 
Fortsättning följer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0