En helg söder ut

 
Förra helgen var jag och Jossan med våra familjer i Margaret River. Det var mitt andra besök söderut. Första gången jag var där var redan i början av augusti, alltså strax efter att jag hade kommit hit. Det känns väldigt länge sedan men samtidigt som det var igår. 
 
Jossan och jag fick ta egen bil ner den här gången, vilket var väldigt lyxigt. Kan ni tänka er att få sitta själva i en bil, spela bra musik och bara prata om allt mellan himmel och jord utan att bli avbruten av någon härlig liten varelse... Ibland kändes det nästan lite tomt, som att det saknades något. 
 
Vi stannade till i en liten stad som heter Busselton för en lunch på ett ställe som hette Fire Station. Herregud vad snygg inredning dem hade där inne! Får visa bilder vid ett senare inlägg. Skitsnyggt! Vi hann även med lite shopping innan vi fortsatte till Dunsborough för en glass och sedan mötte vi upp våra familjer för en lugn och skön kväll. 
 
Lördagsmorgonen började vi på Margaret Rivers Farmers Market.
 
 
 
 
 
Därefter fortsatte jag och Jossan på egen hand igen. Vi köpte med oss lite godsaker; det vill säga ost, chark, vindruvor, choklad och vin, ifrån en mysig delikatessbutik och styrde bilen mot Surfers Point. Vilket vackert ställe! Jag blev helt mållös av denna vackra plats när vi närmade oss!
 
 
 
Hav, converse och vin - vad mer behöver man...
 
"Det här är livet" - Jossan
 
På kvällen fortsatte vi ungdomar, inte för att dem andra är några gamlingar direkt, till The Poor House för en burgare och öl. Förra gången vi var på den puben var det vi och alla lokala medelåldersmän.. Den här gången var det desto roligare folk.
 
Söndagen fortsatte i samma lugna sköna tempo. Lite småutflyter hann vi allt med. Vi gick en guidad tur i en fyr, Cape Naturaliste Lighthouse, där vi fick höra flera intressanta historier om hur allt började, vad som hänt under åren och vad den används till idag. Vi fick även gå upp i den och titta på den otroligt vackra utsikten därifrån!
 
 
 
Vår guide ifrån fyrturen tipsade oss om Sugar Cave som låg i närheten som vi bara var tvungna att se! OM det var vackert! Se själva. 
 
 
 
Därefter var det dags för lunch och vi skildes åt. Familjerna skulle luncha på någon vingård i närheten och vi körde vidare mot Dunsborough för lunch och fika innan vi styrde bilen hemåt igen. Dunsborough är verkligen en liten mysig by, med betoning på LITET! Vår servitris på Occy's (lunchrestaurangen), vart var inte hon ifrån om just Sverige...! Denna värld! Haha! 
 
Ett snabbstopp vid Meelup Beach - vackert eller hur?! 
 
Lite halvsega körde vi tillbaka hem mot verkligheten och vardagen. På vägen hem fick vi se vår första känguru. Tyvärr låg den död vid sedan av vägen men vi fick se en i alla fall! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0