21-08-2014

 
"Godhjärtade farmor, nu har du förflyttat dig till ett annat ställe. Det är inte så långt bort, bara till himlen. Du är precis ovanför mig och jag känner din närhet. Du har alltid en positiv syn på saker och ting och tror aldrig något ont om någon. Du sätter alla före dig själv. Mer osjälvisk människa får man leta efter. Tack för alla fickpengar som jag fortfarande fick när jag var 23 år. Hoppas du har det bra och hälsa farfar ifrån mig. Jag älskar dig, du bullbakande krutkärring."
 
Det stycket är hämtat ifrån mitt Instagramkonto. Jag har ett ställe, ett ställe som bara är mitt, som jag går till när jag behöver vara själv och bara tänka. Det var just där som jag skrev texten, sittandes i solnedgången. Det har nu gått 12 dagar sedan du valde att lämna jorden. I och för sig har du väl inte lämnat jorden på riktigt, för du är i himlen, precis ovanför mig, så du är fortfarande kvar bland oss. 
 
Solnedgången vid klipporna, mitt egna ställe. Oerhört fridfullt och vackert. Det är här jag rensar mina tankar. 
 
Jag är oerhört stolt och glad att ha haft just dig som farmor. Även om vi alltid har bott ganska långt ifrån varandra, så har jag alltid känt din närhet. Du ringde väldigt ofta hem till oss, och speciellt i samband med att vi skulle sitta ner och äta middag. Vid varje tillfälle som vi hälsade på dig fick vi en fickpeng av dig och du sa alltid samma sak, varje gång: "Det är inte så mycket, men den dagen då jag vinner lite pengar och blir rik då ska ni få mer". Jag och mina syskon har alltid varit dem små barnbarnen så det var kanske därför som vi fortfarande fick fickpeng, även om vi var vuxna. Senast bara för några månader sedan. 
 
Varje gång vi var uppe och hälsade på hade du alltid sparat några extra damtidningar till mig, där jag kunde läsa om det kungliga skvallret: "Nana, inne på mitt nattduksbord ligger några nya damtidingar om du vill läsa lite". Jag bläddrade också igenom dina Allerstidningar för att leta efter nya recept och i dem hade du redan löst de flesta korsord. För att lösa korsord, det var du en riktig hejare på! 
 
Det sägs att det är bra att börja läsa tidigt, även om det är skvallertidningar. 
 
Mildred Nilsson, min farmor, hade alltid en positiv inställning till livet. Jag kommer ihåg när jag berättade för dig farmor att jag skulle flytta till USA och jobba som au pair. Du var väldigt positiv till det och tyckte att jag gjorde helt rätt som gav mig ut i världen. Det kändes som att du också såg fram emot det, lika mycket som jag gjorde. Under den här perioden brevväxlade vi och du sa alltid att du fortfarande hade kvar breven. Mamma överraskade mig igår med att ge mig alla mina gamla brev. Dem hade mamma hittat när hon och pappa var uppe och städade ur farmors lägenhet. Farmor, du var lika positiv den här gången när jag skulle åka iväg till Australien, även om du kanske tyckte att det var lite långt bort. Men oj vad du frågade mycket och ville veta allt om mitt nya äventyr. 
 
Jag kommer alltid bära med dig farmor. Du har fått mig att inse att livet blir mycket roligare om du har en positiv inställning och att det är viktigt att ge alla människor en ärlig chans. För du trodde alltid det bästa om alla. Det var aldrig några problem med dig farmor och du klagade aldrig! Det var aldrig synd om dig, utan det var mer synd om dina granntanter som hade det tufft. Att vara självisk existerade nog inte i din värld, för det har du aldrig varit. Samtidigt var du inte rädd för att säga ifrån om det var något som inte var okej eller att det var något som var orättvist. Du är en riktig förebild! 
 
 
Någon dag efter jag hade fått beskedet om att du hade gått bort, tog jag med mig en av mina favoritböcker, Liza Marklunds Nobels Testamente, ner till bryggan för att bara få vara själv. Rätt som det är dyker det upp tre delfiner...! Det var som att du farmor ville berätta att du har det bra och att du är på en fridfull plats. Jag kände mig lugn och harmonisk när jag gick därifrån.
 
Just beskrivningen av min farmor, "den bullbakande krutkärringen", kom min kusin på, och det finns faktiskt inget bättre sätt att beskriva dig på. Jag älskar dig<3

Kommentarer
Postat av: MalleC

<3

2014-09-02 @ 23:28:14
URL: http://mallec.blogg.se
Postat av: Emmie

Gud vad fint skrivit Nana! <3

2014-09-03 @ 14:23:02
URL: http://emmietisell.blogg.se
Postat av: Nastasja

<3 så fint Nani!

2014-09-04 @ 00:40:48
URL: http://nastasja.blogg.se
Postat av: Mille

Så fint älskade Nani <3

2014-09-04 @ 15:13:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0