Noosa

Vackra, fina, härliga och alldeles alldeles underbara Noosa. Åhh vad jag tyckte om dig! Du kom så lägligt i vår planering. Efter två veckor med ganska mycket fest och sena kväller behövde vi inget mer än att bara få njuta och må bra och du passade perfekt för detta! Noosa jag är dig evigt tacksam för dem underbara dagarna vi fick spendera hos dig och på återseende. 
 
Vi strosade utmed den här gatan flera gånger om dagen. Fullt med lite finare butiker, kaféer och glasskiosker. 
 
Vårt hostel låg uppe på en kulle, gömd bland alla träd - supermysigt! Faktiskt ett av dem bästa vi bott på.  
 
Vi tog en del morgonpromenader utmed havet. Underbar start på dagen! 
 
Vi suktade efter riktigt strandväder och det fick vi verkligen till i Noosa. Vi bredde ut våra handdukar, lät solen kyssa våra kroppar, läste våra böcker, tog en och en annan tupplur (läs Jossan) samt doppade oss flera gånger i havet.  
 
 
En förmiddag packade vi ryggsäcken med matsäck, vatten och solkräm och började vandra i en av deras nationalparker. Finare vandringsleder får man leta efter. Stannade både en och två (tusen gånger för att vara exakt) för att njuta av den vackra utsikten och fota. 
 
 
 
 
 
Vi hade bokat en tur i Everglades. Vi blev upphämtade med buss, tillsammans med alla pensionärer, och skulle sedan ut och paddla en hel dag. Herregud tänkte jag! Ska alla dessa pensionärer paddla?! Imponerande! Riktigt så var det inte. Vi fick en liten guidad tur i floden, med båt, sedan lite morning tea och därefter fick dem som ville paddla till lunchstället. Resten tog båten, det vill säga alla pensionärer. Paddlingen dit var ganska seg då jag och Jossan fick släpa på en tung snubbe som var förbannat tråkig och som knappt ville hjälpa till. Jag var helt slut när vi kom fram! Åt grillat till lunch innan vi paddlade tillbaka. Den här gången bara vi två och herregud vad fort det gick! Vi var Everglades drottningar! Riktigt kul hade vi i alla fall!
 
 
 
 
 
Vi tog med oss middagen ner till havet för att njuta av den vackra solnedgången. En riktig "Nana-Jossan-grej". 
 
Jag kan verkligen rekommendera Noosa som semesterort. Det är väldigt mycket pensionärer här så det är nog därför det är lite lugnare, men det passade oss alldeles utmärkt. Det finns en hel del aktiviteter att göra, så helt på latsidan behöver man inte ligga. Vi hade några otroligt fina dagar här.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0